Om kirken

Blåhøj kirke er bygget i 1877 ved arkitekt Winstrup. Den er opført med massive 80 cm tykke mure af marksten, med tegl omkring vinduer og buer, alt pudset med cement.

Blåhøj kirke fik sit navn fra den høj, den er bygget på, som sandsynligvis har været bevokset med blåbær. Blåhøj kirke er hvidkalket og bygget med skib, kor og våbenhus.

Altertavlen er malet af Elisabeth Jenchau Baumann i 1842, og i 1996 blev kirketårnet renoveret ligesom der blev taget en ny klokke af bronze i brug. Den gamle klokke fra 1877 kan stadig ses i tårnet.

 

 

Nyt Krucifiks i Blåhøj kirke

Alma Brockdorff- enke efter Helge Brockdorff ( Sognepræst i Blåhøj og Filskov kirker fra 1936-1962) har ønsket at skænke Blåhøj Kirke en gave i form af et krucifiks.

Ideen med krucifikset er at udtrykke "lige dele" korsfæstelse og opstandelse. ud over selve bronzekrucifikset har kunstneren valgt at tilføje et lodret og vandret element, for at opnå en tilnærmet korsform.

Den lodrette mørkerøde form, der rejser sig fra gulvet, er et symbol på "nedfaret til dødsriget" og "på tredje dag opstanden fra de døde".

Den runde form kan tolkes som jord, Jesus vender tilbage til fra dødsriget.

Den gyldne halvcirkel ved jesu fødder kan ses som et symbol på " solopgangen fra det høje"- opstandelsen.

Jesu hænder og fødder er blevet forgyldt,inspireret af et ødelagt krucifiks man fandt i en kirke i Berlin under 2. verdenskrig. Figuren manglede hænder og fødder og var påsat en seddel, hvorpå der stod:

Vi er Jesu hænder og fødder.

Over kristusfiguren er der placeret et " halvt kornaks"- for at understrege, at Blåhøj Kirke er placeret på landet;men det kan også være en symbolsk kongekrone til den "sejrende kristus" 

Opgaven er udført af billedkunstner Hakon Lund Jensen, Ejstrupholm.

Blåhøj Kirke Sep. 2013

Kalender

Ingen begivenheder fundet.