Du er her: 

Nyt om renovering af Blåhøj Kirke

Den 24. oktober gav Viborg Stift sin endelige godkendelse af renoveringsprojektet for Blåhøj kirke. Det betyder, at vi omsider kan komme i gang med det projekt, som har været i støbeskeen siden 2011, lige fra de første spæde ideer – til et endeligt udarbejdet projekt med tegninger – og nu 7 år senere: En endelig godkendelse!

Vi glæder os meget til at komme i gang. I forbindelse med renoveringen lukkes Blåhøj kirke fra den 1. januar 2019, og der forventes en byggeperiode på ca. 8 mdr. Vi håber, at Blåhøj kirke står klar til genindvielse i begyndelsen af september 2019.

I hele byggeperioden er Blåhøj kirke lukket. Det betyder i praksis, at alle kirkelige handlinger for Blåhøj sogn, vil finde sted i Filskov kirke, ligesom søndagsgudstjenesterne i byggeperioden kun afholdes i Filskov kirke. Der sættes kirkebil ind efter behov ved kontakt til Frydensbjerg Taxi. I forbindelse med jordbegravelser, kan jordfæstelsen fortsat foregå på Blåhøj kirkegård. Den forudgående højtidelighed vil dog foregå fra Filskov kirke, hvorefter der køres til Blåhøj kirkegård. Dåb, konfirmation og bryllupper i Blåhøj vil i byggeperioden også blive påvirket, og forrettes i Filskov kirke. Således vil Forårets konfirmation for konfirmander fra Blåhøj, finde sted i Filskov kirke søndag den 5. maj kl. 10.00. Det er naturligvis stadig kun konfirmander fra Blåhøj, der bliver konfirmeret denne dag, og deres gæster, som fylder kirken.'

Klik for at se mere om renoveringen

Del dette: